Skip to content Skip to footer

Je was zo lief toen je klein was

Tu étais si gentil quand tu étais petit

De Griekse tragedieschrijver Aeschilos (525-456 v chr) heeft, evenals vele dichters uit de Griekse oudheid de mythe van Orestes in een tragedie (de Oresteia) verwerkt. Anouilh heeft een gedeelte uit deze tragedie (het dodenoffer) als basis genomen voor zijn stuk “JE WAS ZO LIEF TOEN JE KLEIN WAS”.

In dit stuk wordt de macht en de wil van de goden (het lot) verschoven naar de verantwoordelijkheid van de mensen. Het zijn de patriottische leermeester en de haatdragende op wraak beluste Electra die Orestes tot de dubbele moord aanzetten. Voor Elektra bestaat het leven slechts uit de haat die zij koestert jegens het nieuwe koningspaar. Alleen Orestes kan haar daarvan verlossen door de wraak te voltrekken.

Tu étais si gentil quand tu étais petit
RegisseurHenk DijkemaAuteurJean Anouilh. Vertaling: Marleen JensenSpelersChantal van Adank, Lies van Mayenveldt, Maria Boot, John vd Drift, Karin Honingh, Martin de Laat, Cora vd Koppel, Hans van Gils, Frans Burgering, Mieke vd Velde, Ans vd DoesDecor, kleding en rekwisietenIngeborg Slaats, Desiree Ubink, Frans BeurgeringAffiche en fotografieLinda de Geus en Dik de KoninghData6 en 7 mei 1983PlaatsTheater Achterom, BredaShare

Markendaalseweg 75, Breda
info@teater77.nl

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Privacy*

GEREALISEERD DOOR STEPH SEES, MET THEMEREX © 2024 THEATER ’77.