Teater '77

  • GEANNULEERD Helden van het vlakke land

    De helden van het vlakke land gaan in lockdown, helaas noodzakeli...

    lees verder >>

Er zijn 4 voorstellingen gespeeld in 1998

Hitchcock’s driesprong
De tuin der lusten
Little Voice
Macbeth


Hitchcock’s driesprong
Tekst: Frans Strijards
Regisseur: Joyce van der Horst
Spelers: Petra Hondius, Johan Huybregtse, Pieter van Pelt, Arianne Rikken, Esther Scheefhals, Rob Wilting

Plot: Een hectische thriller waarin allerlei complottheorieën worden onthuld, maar waarin het uiteindelijk meer draait om het menselijke gedrag dan om het whodunitaspect.
Manfred komt net uit de inrichting na enkele zelfmoordpogingen tijdens zijn reis naar Schotland. Op zijn verjaardagsfeest blijkt dat de familie niet bepaald gecharmeerd is van Manfred’s visie op hun verleden. Daarom moet Manfred dood. Het liefst door eigen hand zodat de broers, zus, nicht en ex-vrouw van elke schuld kunnen worden vrijgepleit.

De tuin der lusten
Tekst: Fernando Arrabal
Regisseur: Paul Terwijn
Spelers: Patriz Cornelisse, Jaqueline van Dongen, Liesbeth Elshoud, Cisca Hardenbol,
Nico Jongenelen, Marleen Neven, Hans Pappelendam

Plot: Een al wat oudere actrice leeft teruggetrokken in een groot landhuis. Haar enige gezelschap zijn negen schaapjes en een monster. Strakker in het vel zittende diva’s hebben haar plaats op het witte doek overgenomen en voor het publiek heeft de eens zo beroemde ster voorgoed afgedaan. De dementerende vrouw brengt haar tijd door te midden van haar dromen, herinneringen en verlangens. Wanneer ze op een dag bezoek krijgt van een oude jeugdvriendin, wordt het haar steeds moeilijker om werkelijkheid en fantasie van elkaar te onderscheiden.

Little Voice
Tekst:
Jim Cartwright
Regisseur: Marianne Bessem
Spelers: Marion op de Beek, Lian van der Borst, Ad van Dijck, Rob van Gils, Clemens Heijs, Raymon Meur

Plot: In Little Voice ontmoeten we Schreeuwlelijk en haar moeder Marie. De moeder-dochter relatie is in hun geval verre van ideaal te noemen. Ondanks dat wonen ze samen in een slonzig huis in een willekeurige stadswijk. Schreeuwlelijk is het toonbeeld van rust, Marie daarentegen is op z’n zachtst gezegd een roemoerig type is. Schreeuwlelijk luistert graag naar platen van haar overleden vader en zingt dan uit volle borst mee. Opeens krijgt schreeuwlelijk de kans om met haar zangkunsten op te treden in het Palladium, de plaats voor nieuw talent. In een niet te stuiten tempo volgen de gebeurtenissen elkaar op. Bijna zonder het te beseffen wordt Schreeuwlelijk de ster van de avond.

Macbeth
Tekst: William Shakespeare
Regisseur: Franky van Dorst
Spelers: Ingrid van Doorn, Diana Hölskens, Annemiek Konings, Miriam Moviat, Susanna Smets, Inez Visser, Daniël Weterings

Plot:
Macbeth is een succesvolle Schotse krijgsheer die na een overwinning op de Noren terugkeert naar huis. Onderweg verschijnen er drie heksen die hem voorspellen dat hij weldra koning zal zijn. Macbeth is verward door deze boodschap en verteld het nieuws aan zijn vrouw. Lady Macbeth ziet haar toekomstige rol als koningin wel zitten en bedenkt een plan om de huidige koning tijdens een feest van het leven te beroven. Ook Macbeth was al op die gedachte gekomen, maar verkeerd in gewetensnood. Uiteindelijk zwicht hij voor de overredingskracht van de op macht en status beluste Lady Macbeth. De moord op de koning is pas het begin van de ellende want er moeten nog de nodige getuigen uit de weg geruimd worden, waaronder een goede vriend en krijgsmaat van Macbeth.

<Vorige pagina

Hieronder staan foto's van deze voorstelling, klik op de foto voor een vergroting

Bestelformulier

ReserveringformulierSelecteer een voorstelling
  • Er zijn 4 voorstellingen gespeeld in 1998
  • Er zijn 4 voorstellingen gespeeld in 1998
  • Er zijn 4 voorstellingen gespeeld in 1998
  • Er zijn 4 voorstellingen gespeeld in 1998

nieuwsbrief

nieuwsbrief
...